miercuri, 11 iulie 2012

Apa minerala de Boholt

 Apa minerala de Boholt

Deva - comuna Soimus si sat Boholt

Duminica am facut o scurta iesire pana la Boholt sa-mi iau o sticla de 2 l de apa minerala. In staul Boholt sat apartartinator de comuna Soimus se gaseste un izvor de apa minerala destul de buna. Dar nu cred ca este recomandat sa beti in cantitati mari din aceea apa, parerea mea, deoarece din cate am observat pe o sticla de 5 l , daca nu este bauta repede se depune un strat rosiatic, care cred ca este minereu de fier. In cantitati mici, periodic probabil ca nu dauneaza, dar in cantitati mari pe perioade lungi de timp probabil ca acel minereu se depune.

Nu sunt medic, asa ca o parere avizata a unui medic specialist este recomandata !

 Intre Soimus si Boholt este o unitate care ofera cazare dar se observa destul de greu lucrul acesta de pe marginea drumului, fiindca nu au nici un indicator care sa specifice acest lucru, probabil unitatea turististica a fost data in folosinta de curand...

Pentru a ajunge la Boholt, daca plecati din orasul Deva trebuie sa o luati in directia orasului Brad, traversati raul Mures, iar odata ajunsi in comuna Soimus faceti dreapta in directia satului Balata drumul judetean DJ 761 apoi faceti stanga pe drumul comunal DC 761A. Initial o sa mergeti prin Soimus, apoi o sa iesiti din acest sat / comuna si o sa intrati in satul Boholt, apartinand tot de comuna Soimus. Am detaliat fiindca pe harta Google maps nu apare :). Oricum este inainte de Certej. Mai exact la jumatatea drumului dintre intersectia DJ 761 si satul Certej.


Vizualizare hartă mărită

Deva - Boholt - distanta 12 km - 24 km dus intors

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu