joi, 5 iulie 2012

Manastirea Prislop loc de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi

 Manastirea Prislop

Parintele Arsenie Boca Sfantul Transilvaniei

Important de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi il reprezinta si manastirea Prislop, locul unde este inmormantat parintele Arsenie Boca, care mai este numit si sfantul Transilvaniei.

De pe site-ul wikipedia am preluat cateva informatii despre Manastirea Prislop:
"Manastirea Prislop este o manastire din Romania situata in apropierea satului Silvasu de Sus din judetul Hunedoara. De aproape sapte secole, ea reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania.

...Aici in secolul XVII vietuiește Sfantul Ioan de la Prislop. In secolul al XVIII-lea a fost manastire greco-catolica. A primit un ultim vesmant de fresca sub semnatura lui Simion din Pitesti. Din acesta se conserva doar cateva fragmente. A fost adanc implicata in framantarile religiase ale secolului al XVIII-lea, dintre greco-catolici si ortodocsi.

In 1948 staretul manastirii devine Parintele Arsenie Boca, iar dupa ce salasul s-a transformat in manastire de maici, a ramas ca duhovnic, pana in 1959, cand comunistii au risipit obstea si parintelui Arsenie Boca i-au stabilit domiciliu fortat la Bucuresti."

sursa informatiilor wikipedia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu